Monday, November 26, 2012

UiTM Permatang Pauh :)

 



Berhabuk, bersawang nya belog saya. Lama dah tak update. Busy sikit. Tau busy apa cuti ni? Busy makan , tidur, makan, tidur dan makan. Hehe, busy sangat la kan. Actually, entri untuk kali ni. Nak cerita sikit. Ngeh3, dah dapat result!! Alhamdulillah seperti yang diinginkan dah dapat. Saya dapat : DIPLOMA PENGURUSAN HOTEL. Di UiTM Permatang Pauh, Pulau Pinang. Dimana tempat dulu saya buat PRA-DIP. Alhamdulillah sekali lagi sebab dapat dekat dengan rumah, dengan orang tersayang, hehe and yang paling penting saya dah sangat selesa dekat situ. So tak perlu fikir la pasal tu pasal ni. Just fikir benda yang perlu nak disettlekan mcm medical checkup, injection typhoid, dan yang paling penting barang barang keperluan. Tinggal lagi 5 hari untuk tinggal dirumah. Terpaksa tinggal my mum & my dad. Uhukuhuk. Macam jauh ja. Hahaha, 5 HARI?! Banyak benda lagi yg belum settle sebenarnya. In Sha Allah sempat :') Dalam masa 5 hari ni jugak tak sabar sabar nak jumpa si jantung hati, rindu sebab lama sangat tak jumpa biasa la dia dekat Kelantan saya dekat Penang bukan dekat tu. Tapi dia dah sem 2. So, dia 'senior'. And saya 'junior' Hehe macam comel :3. Lega rasanya bila dapat sambung satu tempat dengan dia. Rasa selamat, wkwkwk. Kawan kawan yang lain banyak yg dapat dekat UiTM Merbok. So kawan kawan, doakan kita sama sama berjaya! Usaha kita cukup membuktikan apa yg kita dapat sekarang. 1/12/2013 dah kena daftar. So lepas ni, mesti busy dengan class & bla bla bla :(. Mesti dah tak boleh nak blogwalking selalu, update blog apatah lagi. Okay rasanya cukup untuk entri kali ni. Sekian dari saya, Mieprosa.
Thanks for reading! xoxo!

18 comments:

  1. tahniah :) rajin2 yea adik manis . moga tercapai cta2

    ReplyDelete
  2. Tahniah... ^_^.. belajar kat u kena rajin..

    ReplyDelete
  3. salam adik manis.. comelnya..:)
    tahniah dari akak..


    akak follow sini.Thanks..

    ReplyDelete
  4. tahniah dik...lezza ex-student Uitm permatang pauh jugak masa diploma dulu. =)

    ReplyDelete

  5. tag http://littlemisspink-syazwani.blogspot.com/2012/12/quick-giveaway-by-sukka-izzah-ismail.html

    ReplyDelete
  6. Assalamualikum ,haii bw sini tag kamu :)sorry selalu tag
    ♥ http://littlemisspink-syazwani.blogspot.com/2012/12/special-year-end-ga-fy-nad.html
    ♥ http://littlemisspink-syazwani.blogspot.com/2012/12/partner-end-year-giveaway-by-hadifah.html
    Btw jum join ni
    ♥ http://littlemisspink-syazwani.blogspot.com/2012/12/segmen-upkan-follower-by-lobak-merah.html

    ReplyDelete
  7. singgah dan tinggalkan jejak..follow me back...http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. Congrats kak. And all the best.

    ReplyDelete
  9. Tahniah :) btw hotel management best gile :) have fun slame 3 taun :)

    ReplyDelete
  10. Smart girl! :D
    sye follow awak.:)

    ReplyDelete
  11. comel..akak tag kamu dear..
    http://www.wannsury.com/2013/01/giveaway-newyear-2013-jiwarosak.html
    ..selamaat berhabis duit lagi ye..

    ReplyDelete
  12. Salam kak. Erm sy nk tny sikit pasal course ni boleh? Sy minat lebih pd culinary arts tp, ad sorg lect yg sy kenal ckp, kulinari ni mcm byk sgt org apply kt uitm ni. So dia kata mungkin akn dpt course hotel management ni. so sy nak tny akak, best ke course ni? And nt lps habis belajar student course ni akan jdk apa selalunya? Erm boleh tak klo sy nk teruskn impian utk bkk my own bakery klo sy bljr course ni? Akak pliss sy desperate sikit ni sbb sy x dpt upu. So sy skng tgh apply utk rayuan upu. Boleh akk tolong jwb panjang lebar pasal course ni? Please. T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btw akak, sy lepasan spm baru2 ni.

      Delete