Tuesday, May 21, 2013

Cameron Highlands for the first time in my life :)


Assalamualaikum buat semua. Setelah 3bulan tidak mengupdate blog yg berhabuk lagi bersawang. Rasa bersalah sangat kerana meninggalkan blog ni tanpa sebarang update selama 3bulan. Jadi mari kembali mengaktifkan diri. Dikesempatan tengah cuti sem. Sebenarnya tengah busy sangat dengan kerja. Jadi cuti jelah yg sempat. Entri kali ni ingin membebaskan blog dgn gambar gambar,

Cameron Highlands! Sangat teruja lepas my dad janji nak pi Cameron sebab kan. Umur dah 19 tapi sekali pun tak penah pi. Kesian sangat. So start ja cuti sem lepas habis final exam. Balik rumah then terus ke Cameron. Cukup bermakna walaupun 2 hari 1 malam.



First tempat, Raju Hill Strawberry Farm, tapi agak menyedihkan sebab masa tu strawberi lansung takda dekat tempat tu. Cuma ada strawberi yg fresh untuk dimakan bukan untuk dipetik. Jadi pergi situ dapat makan ja. Tu pun dah okay.



Serious! Makanan makanan ni semua tak cukup kalau makan sekali. Dan yang pasti takboleh langsung berkongsi! Haha. Please kalau ke Cameron anda perlu menuju ke tempat ni! Please okay? Destinasi seterusnya Ladang Teh Boh. Tempat yg sangat tenang dengan melihat pemandangan hijau! Tapi sayang sekali. Masa tengah best best shoot gambar hujan pulak, so takda rezeki my mum cakap takda rezeki. Esok boleh datang lagi, Ehemmmmm



Lepas hujan yang sangat lebat tu kami terpaksa balik ke hotel sbb mmg tak boleh kemana hujan terlalu lebat. Then bila sampai ja dah malam, perut mula rasa lapar dan terus menjamu selera. Guess what? Dinner malam tu sangat best. Steamboat pulak sbb situ kan tempat yg sejuk. So mmg sgt fair bila diluar sejuk. Dan perlu untuk makan makanan yg panas panas.


Hari kedua :)
Seperti yg dijanjikan, cuaca pun mengizinkan, alhamdulillah. Jadi sekali lagi kami ke Ladang Teh Boh. Hari ni boleh la shoot puas puas. Hehe.




Big Red Strawberry Farm




Time ni rasa teruja sangat sbb first time petik strawberri originaly! Puas sbb dapat petik yg fresh fresh dan boleh makan terus. Rasa nya mmg perut penuh perut dengan strawberri. Biasa la orang perak lansung tak penah ke Cameron. Haha. Next destination is.......

Cactus Point, Brinchang!



Last destination is Lavender Garden, seriously tempat ni sangat tenang, dengan penuh bunga bunga yg colourful. So awesome for me!





Terima kasih kerana sudi melihat, membaca dan bersabar melihat entri saya buat kali ni. Cuti sem yg sangat bermakna. Hope for the next semester break, ayah janji la lagi tempat lain and paling penting lepas ni whole the family dapat join. Ihiks. A big thanks to my mum, dad and my sis serangkap jurugambar. Sampai sini saja entri saya kali ini. Thanks for reading!




9 comments:

  1. wahh best nya, mcm mau pegi situ pula..

    ReplyDelete
  2. huntongggggg la... bahahaha. banaanana. pau panaih.

    ReplyDelete
  3. cantik gambar shoot
    suka :)

    ReplyDelete
  4. seronakkan g cameron. kalau mak2 lagi suke, dok borong sayur :)

    ReplyDelete
  5. cntik gmbar 2 semua :) dh lma xmrsai kesjukan cameron..

    ReplyDelete
  6. Nice capture.. suka tgk gambar2 tu.. :)

    ReplyDelete
  7. Cantik-cantik gambar =) Duk Pahang, tapi saya belum pernah jejak. Teringinnyaa ;P

    ReplyDelete
  8. teringin nak jejekan kaki ke sini :)

    ReplyDelete