Friday, July 19, 2013

Hatyai , Thailand.

Salam ramadhan buat kaum muslimin dan muslimat sekelian alam. Alhamdulillah, masih bernyawa dan masih mampu berpuasa di bulan ramadhan yang indah ni. Dah puasa 10 hari. Sekejap nya waktu berlalu. Nanti dah nak raya. Mcm mana preperation utk raya? Baju, kuih muih? Hihi. Entri post untuk kali ni khas untuk mengepost gambar-gambar saya ke............. HATYAI, THAILAND! Alhamdulillah sampai jugak ke sana :) Walaupun hanya 2hari 1mlm cukup menyimpan kenangan.


Sebelum masuk, kena la beratur semua ni. Guna pasport, border past or whtvr la. Dkt imigresen ni serious sesak. Tambah-tambah kalau time weekend. Mmg kena beratur panjang la. Lepas settle semua tu dah dapat masuk Thailand. yeay!



Chang Puak Camp.
Tempat kt sini, sapa yg nak ambil pengalaman boleh la naik gajah. Sbb gajah sini semua sihat sihat belaka, hehe. Tapi harga nya boleh dikatakan mahal la jugak. Sbb 500bath (RM 50) rasanya kalau ada yg lebih murah dari yg ni. So dtg sini mmg semata mata untuk snap pich then pergi tempat lain yg mungkin lebih menarik.




Samila Beach!







 Klonghea Floating Market.
Tempat ni agak femes dgn cara penjaulan mereka yg berada di dalam sampan. Thats way la "Floating Market". Makanan makanan dekat sini memang best. Byk sangat pilihan dan sesak sebab semua org dah mula teruja dgn apa yg ada disitu.


Disebakan ramai. Yg ni ja sempat dibeli alhamdulillah rezeki ada jugak pengikat perut ni. Yg kiri tu dia ala ala mcm Sizzling Mee la tp dia ditukar dgn kueh teow. Dan air laici yg ada dalam bekas labu yg mmg menjadi kebiasaan seseorang tu bila datang kat sini. 

HARI KEDUA




Lupa nama tempat ni. Dia lepas sikit pada Samila Beach. Best sebab dekat sini dapat makan Coconut ni, org Penang kata ayaq nyok. Hehe, dia unik sbb dalam bekas kelapa tu ada roti, pulut, buah nad, betik & ice-cream vanilla. Sedap murah dan rasa nak lagi dan lagi. 

Lee Garden Market





Penat berjalan jalan seharian. Tiba la masa untuk pulang ke Malaysia. Penat dan penat, hati memang rasa nak balik sebab duit pun dah kering, balik pun sebab rindu orang tersayang dkt sana, apa apa pun. Enjoyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy! :) Thanks for reading xoxo



8 comments:

  1. kzen dayah pn g hatnyai cuti rye ni..huhu..sme tmpat plak tu..best nya =)

    ReplyDelete
  2. untung dapat bergambar dengan ikan duyung..

    ReplyDelete
  3. sronoknnye nmpk..hehehee..done fllow cni tw..blog y cntik..

    ReplyDelete