Thursday, September 12, 2013

Shiseido Mask


Lama nya jari jemari tak aktif dan lama tak perah otak nak update blog ni yg tak berapa nak bersih ni, mari mula dengan pembersihan semula blog. Untuk entri kali ni. Fokus untuk si gadis gadis diluar sana!! Mungkin ramai tahu pasal Shiseido Mask ni. Tapi tak tahu macam mana nak pakai, apa kegunaan dia & yg paling penting kesan dia. First of all, for those who really want a flawless skin have to wear this mask! Sbb dia memang best. Mask ni ada 3 jenis.

Black Mask
-Untuk kulit sensitive, tapi sapa yg muka takdak masalah pun boleh ja pakai. Sbb dia sangat kuat dan mmg bila pakai dia keluar segala bnda yg tak patut ada dlm muka kita. 


Gold Mask
-Untuk kekalkan kesegaran di muka, kulit tegang dan bebas dari jerawat or anything else yg tak patut ada di muka anda.


White Mask
-Ini untuk sapa yg nak bagi muka putih kulit gebu auwm auwm. Haha. Yg ni pun best sbb kesan dia sgt cepat(ikut kulit). 





OHH TIDAKKKK!
Hantu kak limah balik rumah. Haha ni la gmbq hiasan ehh padahai nak menunjuk yg sebenaqnya dah penah try black mask ni. First time pakai mmg sakit masa nak bukak mask tu, tapi lepas dah bukak. Puaih hati bak hang!!! Rasa muka ringan sangat sangat. Tolong lah cuba wahai gadis gadis diluar sana. Dan saya pasti anda semua takan menyesai punya lah. Okay sampai sini saja, Selamat mencuba semua! XOXO



22 comments:

  1. whoaa impressive result. nak beli lah hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli lah! Tapi kan kena tahan sikit sbb sakit hahaha

      Delete
  2. Dah pernah try. Nak menangis weh bila nak tanggal mask tu :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau nak menangis? Aku mmg dah nagis. hahahaha

      Delete
  3. sy pernah try, rasa nak meanngis time nak tanggalkan,, lepas tu sapu kat hidung jer, xsanggup dah!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Act, sy mmg dah nagis la awak. Hahaha sgt tak sanggup!

      Delete
  4. Slm kenalan,akak ada dpt gift ni 2 pek.mmg x reti nk guna.ble letak dkt muke mmg mcm antu..hihii,,takut tgk terus akak cuci cepat2 dan buang semua.huhhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, tp lepas bukak rasa ringan kan kan? hee

      Delete
  5. hehe hantu kak limah versi comel je.. mama lynn da lama x pakai mask

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, kak limah la sgt. Pakai cpt buang black head!

      Delete
  6. waaa.... cam beshhh je. tanya kat Watson tak de jual benda lah ni. Bak kat SM seploh! hahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, boleh je datang ah penang SM :p

      Delete
  7. Fuza buat traditional way..tenyeh tomato je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menjadi ke fuza? Patut la segak hidung mancung ;D

      Delete
  8. Pernah try yg gold dan hitam..memang best..tapi sakit masa nak tarik hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg kena tahan sikit. Hihi tapi puas kan :D

      Delete
  9. ada first time pakai , bila nak tanggalkan tu sakit sangat . sampai keluar air mata dibuatnya :D hahaha

    ReplyDelete
  10. Mask yang ni dh penah try dlu. Tp maybe sbb kulit sensitif kot. Jd gatal2 plak.. Risau rasa mcm panas je,. terus cuci. Hee.. skrg nak hilangkan whitehead ngan blackhead pakai produk dian pixy je.. :) Boleh tgk page ni.. Ainantasneem n fatin liyana pun gune produk ni :)
    https://www.facebook.com/maskandvitamin?ref=hl

    ReplyDelete
  11. jemput join contest pertama saya untuk memeriahkan lagi. http://wannurrr.blogspot.com/2013/11/contest-im-diva.html :)

    ReplyDelete